Képviselői Napló – Varju László

Képviselői Napló

 

 

Barátaim, mióta legutóbb lehetőségem volt beszámolni Nektek, azóta történt egy s más Újpesten és az országban egyaránt, de mielőtt ezekről írnék engedjétek meg, hogy újra arra kérjelek Benneteket, hogy oltassátok be magatokat és még egy kicsit tartsátok be a korlátozásokat, mert csak így állíthatunk vissza mindent a rendes kerékvágásba.

Ezt Újpest vezetése is pontosan tudja. Éppen ezért Kerületünkben az elmúlt két hétben is folytatódott a tömeges oltás. A Szakrendelőben már több, mint 4000 ember kapta meg a vakcinát és ez a szám folyamatosan nőni fog, ha megérkeznek az ígért szállítmányok, hiszen a Szakrendelő és annak munkatársai készenállnak. Nekik és minden közreműködőnek ezúton is szeretném ismét – és egészen biztosan nem utoljára – megköszönni az áldozatos munkájukat, amit értünk végeznek nap mint nap.

Külön örömömre szolgál, hogy Újpest hatékony oltóközpont üzemeltetése mellett, valamint a nehéz gazdasági helyzet ellenére is fejlődik, épül, halad a korral. Most került átadásra például a felújított Béke tér, ahol modern játszótér és sokkal több zöldterület várja a kerület lakóit, valamint megoldódott az Attila utca régóta kért egyirányúsítása is. Nagyon fontosnak tartom továbbá, hogy otthonunk XXI. századi szemléletben fejlődjön. Ilyen újítás a Sándor István utcánál létesített négy napelemes térlámpa, melyek jelentősen csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Az utóbbi időszak nagyon eseménydús volt az Országházban is. Az új rendszernek köszönhetően mind a két héten volt plenáris ülés, ahol kérdésekkel, interpellációval és azonnali kérdésekkel fordultam kormánytisztviselőkhöz, de két ízben is beszámoltam az választókörzetemet érintő legfontosabb hírekről, eseményekről. Egyik kérdésem – Hajdu László képviselőtársammal közösen – éppen arra irányult, hogy mikor jut végre pár millió forint az istvántelki felüljáró rendbehozatalára, miközben más lényegtelen dolgokra gátlástalanul szórja a kormány a milliárdokat. Az ezekről készült felvételeket megtekinthetitek a Facebook oldalamon.

Végezetül pedig szeretném megosztani a kedves olvasókkal, hogy a 11.választókörzetben, tehát Újpest jelentős részén és Angyalföld térségében indulok az ellenzéki előválasztáson. A hat legnagyobb ellenzéki párt ugyanis megállapodott, hogy minden körzetben szervezett előválasztás útján találja meg azt a jelöltet, aki a legjobb eséllyel veszi fel a harcot a Fidesz jelöltjével 2022-ben az országgyűlési választásokon. A terület megválasztott képviselőjeként szeretném folytatni azt a munkát, amit 2018-ban elkezdtünk, szeretnék tovább dolgozni egy fejlődő, európai, zöld Újpestért, még akkor is, ha a szívünk mindig lila marad.

Barátiam, két hét múlva újra jelentkezem, addig is vigyázzatok Magatokra, vigyázzatok Egymásra!

 

Varju László

A hozzászólások lezárásra kerültek.