Barátaim, a járvány továbbra sem lassít, így – már szinte sajnálatos hagyományként – arra kérlek Benneteket, hogy regisztráljatok az oltásra és tartsátok be a korlátozásokat, ezzel óvva magatokat és családtagjaitokat, barátaitokat.

Rendkívül fontos előrelépést jelent, hogy Újpesten megkezdődött a tömeges oltás. Kerületünk már hetekkel ezelőtt teljesített minden feltételt ahhoz, hogy a Szakrendelő oltóponttá váljon, de a kormány által ígért vakcinák az előző hétvégéig várattak magukra. De megtört a jég, éjszakai döntéssel átvette az állam az irányítást és lett oltóanyag is. A lényeg, hogy április 3. és 7. között, egésznapos munkával, 5 oltóponton több, mint 3000 újpesti kaphatta meg az oltást az Újpesti Szakrendelőben. Végre. Erős kezdés után akkor most húzzunk bele mindannyian, az életünk a tét.

Büszkék vagyunk, hogy a Szakrendelő munkatársai a tőlük megszokott profizmussal és fegyelmezettséggel végezték a munkájukat, amiért az egész kerület és én személy szerint is végtelenül hálás vagyok, de dicséret illeti a lakosokat is, hiszen a szabályokat betartva, egymás és maguk egészségét biztosítva csinálták végig a folyamatot.

Mindezekért, de úgy általában a mindennapi áldozatos munka elismeréseként fogadtam kitörő örömmel azt az önkormányzati döntést, amely a felnőtt háziorvosoknak 150.000, a gyermek házorvosoknak pedig 100.000 forintos támogatást szavazott meg praxisonként.

Sajnos a kormány nem gazdálkodik ilyen megfontoltan a pénzünkkel a válság alatt. Hiába tombol a vírus, hiába küszködnek orvosok és ápolók, hiába a rengeteg elhunyt magyar, a teljesen érzéketlen és csak magára gondoló Orbán-kormány tovább szórja a magyarok pénzét. Előző héten – a már szokásosnak mondható az éj leple alatti döntéssel – megjelent egy rendelet, mely szerint a Gazdaságvédelmi Alap terhére a vadászati, lovas és vallási rendezvények kapnak pénzt. Templomfelújításra 26 milliárdot költenek, de jut megint sportkiadásra is. Kiderült az is, hogy nem számít a járványválság, saját pénzügyi beszámolója szerint tavaly 7,5 milliárd ment a felcsúti fociakadémiának, ami napi(!) 21 millió forintot jelent a közös pénzünkből, miközben vállalkozások ezrei mennek csődbe és a kormány nem hajlandó az álláskeresési járadék időtartamának növelésére.

Az esztelen tékozlásra egész egyszerűen nincs és nem is lehet magyarázat. A felelősöknek felelniük kell és felelni is fognak 2022-ben, amikor elmondhatják az emberek a véleményüket a kormány munkájáról és arról a káoszról, tékozlásról, amit válságkezelés címén az elmúlt időszakban művelnek.

Barátiam, két hét múlva újra jelentkezem, addig is vigyázzatok Magatokra, vigyázzatok Egymásra!

Varju László