Még tavaly szeptemberben döntött a Médiatanács arról, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió jogosultságát, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

Január 19-én a Médiatanács felfüggesztette a Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázati eljárását, miután közigazgatási per iránti keresetet nyújtottak be az alakilag érvénytelen ajánlatokat benyújtó kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. és a Közösségi Rádiózásért Egyesület.

Tekintettel arra, hogy az érintettek időközben visszavonták kereseteiket, így a pályázati eljárás felfüggesztésének törvényi oka megszűnt, ezért a testület folytatja a Budapest 92,9 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárását. A tanács feldolgozta az eljárásban egyedüliként bennmaradt pályázó hiánypótlását, és pályázati nyilvántartásba vette a Klubrádió Zrt.-t. Az eljárás a beadott pályázat tartalmi vizsgálatával folytatódik.

Ahhoz, hogy újra a Klubrádióé legyen a frekvencia, a Médiatanácsnak úgy kellene döntenie, hogy a Klubrádió hiánypótlása megfelel az alaki követelményeknek, majd ezek után a pályázat tartalmát is pozitívan kellene értékelnie.

Előfordulhat, hogy a pályázat tartalmi részén talál valamilyen fogást a hatóság, de a Klubrádiónak a mostani fejleménnyel megnőttek az esélyei, hogy visszaszerezhesse frekvenciáját.

 

K.A.