Egységben Magyarországért: reagálás a kamatemelésre – a magyar emberek fizetik meg a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának következményét

 

Ahogyan arra számítani lehetett, a rekordtempóban növekvő infláció miatt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa újabb kamatemelésről döntött. A jegybank a drámai ütemben növekvő árak láttán idén már harmadszor emelt kamatot, a mostani 100 bázispontos emelés történelmi léptékű és jelzi, hogy nagy baj van.

Az egységes ellenzék pártjai szerint egyértelmű: az MNB kamatemelése a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának újabb egyenes következménye. Ahogyan a rekordmértékű infláció, az árak elszabadulása, az ingatag lábakon álló forint is annak az eredménye, hogy a Fidesz képtelen hatékonyan fellépni a magyar gazdaság érdekében. Április 3-án ezért is kell kormányt váltanunk, hogy megfékezhessük az árdrágulást, az infláció ugyanis a szegények adója. A kormányváltást követően az új kormány feladata lesz, hogy előkészítse a stabil és erős euró bevezetését és megszabadítsa a magyar családokat folyamatos drágulás hatásaitól. Az Egységben Magyarországért pártjai szerint az áremelés helyett eljött a béremelés ideje!