Újraszámolják a szavazatokat az előválasztás legszorosabb versenyében

Újraszámolják a szavazatokat az előválasztás legszorosabb versenyében

 

 

Újraszámolják az előválasztáson a szavazatokat a budapesti 18-as választókerületeben, ahol a Momentum jelöltje, Tóth Endre mindössze 73 szavazattal győzte le az MSZP egykori elnökét, az előválasztáson a Liberálisok támogatásával a DK jelöltjeként induló Molnár Gyulát.

Érdekesség, hogy a sátraknál leadott szavazatokkal még vezetett Molnár, 5020-4321 volt javára az állás, aztán az online szavazatokkal megelőzte a Momentum jelöltje (1385 – 613 Tóth javára).

Az Országos Előválasztási Bizottság kérdésére válaszolva azt mondta, hogy amennyiben két jelölt között két százalékpontnál kisebb a különbség, automatikusan újraszámolják a szavazatokat.

Ez itt adott volt, Tóth mindössze 0,64 százalékponttal nyert.

A budapesti 18-as az egyik nyerhető körzet a 2022-es választáson, Molnár, a választókerület jelenlegi parlamenti képviselője Németh Zsoltot, a Fidesz egyik alapítóját tudta legyőzni szoros versenyben, kevesebb, mint kilencszáz szavazattal.

A budapesti 18-as választókerület mellett a Bács-Kiskun megyei 6-os választókerületben, Baján is újraszámolják a szavazatokat. Itt is Momentum-DK párharc alakult nagyon szorosan, a momentumos Kiss László mindössze 33 szavazattal, 0,86 százalékponttal győzte le a DK-s László Károlyt.

 

K..A.

A hozzászólások lezárásra kerültek.