Polgármesterek közös közleménye

Polgármesterek közös közleménye

 

 

Az ellenzéki polgármesterek szerint nem igaz, hogy az önkormányzatok nem segítik a háziorvosokat.

Aljas és hazug politikai támadásnak nevezte a fővárosi kormányhivatal pénteki vádjait Karácsony Gergely főpolgármester és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester közös közleményben.

Budapest Főváros Kormányhivatala előzőleg közölte, hogy a kormányhivatalhoz sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi – jellemzően a 4., a 3., a 11., a 13., a 7., a 14., a 19., a 2. és a 9. – kerületektől, hogy az érintett önkormányzatok nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltás megszervezéséhez. A hivatal ezt elfogadhatatlannak nevezte.

Polgármesterek közös közleménye

Felszólítjuk a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy a hazug politikai propaganda helyett inkább tegye, ami a dolga.

Miközben Magyarországon naponta dőlnek meg a szomorú rekordok, miközben a népességarányos halálozások tekintetében Magyarország az egész világon a legrosszabbul teljesítő országok között van, aközben a magyar kormány és annak fővárosi kormányhivatala a védekezés, az emberséges és hatékony cselekvés helyett aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét. Az a kormányhivatal, amely a koronavírus-járvány kitörésekor „felesleges költségnek” minősítette a kórházból kikerülő idősek tesztelését, és amelyik az elmúlt egy évben mindössze egyetlen alkalommal volt képes összehívni a védekezést koordináló fővárosi védelmi bizottságot, most a „baloldali kerületeket” hazug módon vádoló közleményt jelentett meg a kormány hivatalos, elvben a koronavírus elleni védekezés céljait szolgáló honlapján.

Ideje lenne, hogy a kormányhivatal és annak vezetője is tudomásul vegye: a járvány elleni védekezés szempontjából nincsenek „baloldali” és fideszes kerületek, csakis olyan budapestiek, akik politikai lózungok helyett hatékony cselekvést érdemelnek. Nincs ellenzéki oltás és kormánypárti oltás, csakis annak az igénye, hogy az oltási program világos és átlátható legyen, annak lebonyolítása pedig minél gyorsabb és zökkenőmentesebb. Az ebben való közreműködés lenne a kormányhivatal feladata, nem az ostoba és hazug politikai propaganda.

A kormányhivatal hazug állításaival szemben a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Miközben hálásan megköszönjük a háziorvosok és ápolók erőfeszítéseit és munkáját, a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék. A Fővárosi Önkormányzat éppúgy, mint a kerületi önkormányzatok ennek érdekében több kezdeményezéssel éltek, amire legtöbbször politikai támadásokat kaptak válaszul.

Felszólítjuk a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy a hazug politikai propaganda helyett inkább tegye, ami a dolga: koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül. Ha erre nem képes, azonnal távozzon hivatalából!

Karácsony Gergely főpolgármester

Naszályi Márta, I. kerület polgármestere

Őrsi Gergely, II. kerület polgármestere

Kiss László, III. kerület polgármestere

Déri Tibor, IV. kerület polgármestere

Soproni Tamás, VI. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, VII. kerület polgármestere

Pikó András, VIII. kerület polgármestere

Baranyi Krisztina, IX. kerület polgármestere

Dr. László Imre, XI. kerület polgármestere

Dr. Tóth József, XIII. kerület polgármestere

Horváth Csaba, XIV. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, XVIII. kerület polgármestere

Gajda Péter, XIX. kerület polgármestere

A hozzászólások lezárásra kerültek.