Tegnap még 136 mandátum szerepel a Fidesz mellett, mostanra ez lecsökkent 134-re. A listán egy mandátumot hoztak a külképviseleten leadott és az átjelentkezők szavazatai. És megfordult a XVI. kerületi eredmény is, Vajda Zoltán végül is legyőzte a kerület eddigi képviselőjét, a fideszes Szatmáry Kristófot.

Itt 38 szavazattal vezetett Szatmáry Kristóf máig, de most befejezték az átjelentkezők és a külképviseleteken szavazók voksainak az átszámolását, amelyeket választókerületenként egy kijelölt szavazókör szavazataival kevernek össze. Ez matematikailag több választókerületben is megfordíthatta volna az eredményt, de ez végül csak a XVI. kerületben történt meg. Vajda már bejelenette a győzelmét, a pontos adatok még nincsenek meg, állítólag a 38 szavazatos hátrányból 500 fős előny lett. Szatmáry is elismerte a vereséget, és gratulált Vajdának.

Ezzel a 18 fővárosi választókerületből 17-et nyert az ellenzék. Csak a XVII. kerületben nyert a fideszes jelölt, az eddigi képviselő, Dunai Mónika.

Négy olyan budapesti választókerület van, ahol korábban a Fideszé volt a mandátum, de most elveszítették azt (II. kerület, VIII. kerület, XII. kerület és a XVI. kerület).

A Fidesznek jelenleg 134 mandátuma van, ezzel is megvan a kétharmad.

Befejezeték a levélszavazatok feldolgozását is.

  • Fidesz: 237 325 szavazat, az összes levélszavazat 93,98 százaléka
  • Ellenzéki közös lista: 10 201 szavazat (4,04 százalék)
  • Mi Hazánk: 2 657 szavazat (1,05 százalék)
  • Kutyapárt: 1 544 szavazat (0,61 százalék)
  • Gödényék: 565 szavazat (0,22 százalék)
  • Gattyánék: 249 szavazat (0,1 százalék)