Barátaim, eltelt újabb két hét és volt esemény bőven, így engedjétek meg, újra beszámoljak Nektek a munkásságomat érintő jelentősebb eseményekről.

Az egész országban, így sajnos Újpesten is igen nehéz helyzetbe kerültek a vendéglátósok, mert bezáratták őket, de támogatást nem kaptak. Újpesti éttermek is hangot adtak annak, hogy amennyiben nem nyithatnak ki, vagy nem kapnak érdemi segítséget, akkor a végnapjaikat élik. Beszéltem kerületi érintettekkel, akik elmondták, hogy tartalékaikat már felélték és csupán néhány hét van vissza a működőképességükből. A helyzet kialakulásának egyik oka, hogy nem kapták meg azt a bértámogatást, “azt a kicsit sem “, amit a kormány megígért nekik. Én is kiálltam mellettük, több közleményben szólítottam fel a kormányt cselekvésre.

A Parlament tavaszi ülésszaka február 15-én veszi kezdetét, de a Költségvetési Bizottság elnökeként idén már három alkalommal kényszerültem arra, hogy összehívjam a Bizottság ülését. Ennek fő oka, hogy a kormány 5558 milliárd forinttal többet költött el, mint amennyi az ország múlt évi bevétele volt. A költségvetési hiány több, mint tizenötszöröse a tervezett hiánynak, amit hitelből fedezett a kormány. Az állam velünk ellentétben azért teheti ezt meg, mert ő “teremthet pénzt”, azt elkölti, mi pedig következményként érezzük a piacon, amikor látjuk hogy mennek fel az árak. A kiköltekezés azért is vitatható, mert a nagyobb részének semmi köze nem volt a járvány helyzet elhárításához, vagy a gazdasági károk csökkentéséhez, pedig még a teljes bevétel kiesést elszenvedő vendéglátósoknak, taxisoknak, fodrászoknak, rendezvényszervezőknek sem segítettek, de a pénzt mégis elherdálták.  Az ülésekről készült felvételeket megtaláljátok a Facebook-oldalamon.

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy a héten kezdetét vette az az bírósági eljárás, mely során azt tárgyalja a Fővárosi Törvényszék, hogy követtem-e el súlyos testi sértést 2018. december 17-én az MTVA-székházban vagy törvényszegést a választási időszakban. Bármit is láttunk vagy hallottunk a felvételeken önmagában az a tény, hogy képviselőtársaim közül kizárólag velem szemben történt vádemelés és eljutott tárgyalási ügyszakba, az azt mutatja számomra, hogy a hatalom gonosz farkas hordája nagyon feni rám a fogát. Tüske vagyok nekik a körmük alatt. Mindez történik annak ellenére, hogy korábban – egy másik bírósági ítélet – már jogerősen mondta ki, hogy országgyűlési képviselőként, hivatalos személyként jogszerűen tartózkodtunk az MTVA épületében. Dr. Czeglédy Csabával közösen a végsőkig harcolni fogunk, mert őszintén hiszem, hogy az igazság bizonyíthatóan az én, a mi oldalunkon áll. 

De van ennél nagyobb baj is. A járványügyi adatok nem mutatnak javulást. Továbbra is kérlek Benneteket, viseljetek maszkot és tartsátok be a terjedést korlátozó intézkedéseket saját és családtagjaitok érdekében. Bízzunk benne, hogy hamarosan megérkezik az Európai Unióban engedélyezett védőoltás és sorra kerülünk mindannyian.

 

Vigyázzatok Magatokra, vigyázzatok Egymásra!