Dobrev Klára a ma reggeli Árnyékkormányülésre meghívta Karácsony Gergelyt is, mivel most tárgyalták azt a Budapest 2030 programot, amit a kormányváltás utánra ajánlanak Budapestnek és az agglomerációnak.

Karácsony Gergely – akár csak a kerületi polgármesterek – 4 éve teljes kormányzati ellenszélben dolgoznak. Nekik köszönhetően így is működőképes maradt a város, sőt számtalan olyan feladatot is ellátnak, amely a kormány dolga lenne.

De meg kellett határozni az előttünk álló időszak feladatait is: az önkormányzati választások után egy gondoskodóbb, szociálisan érzékenyebb várospolitika képviseletét, amely nagyobb figyelmet fordít a külső kerületekre és az agglomerációra is. A szociáldemokrata Árnyékkormány ebben kíván partner lenni.

Hiszem, hogy Budapest csak akkor lehet a kormányváltás kiindulópontja, ha nem áll meg a város működtetésénél, hanem meg tudja mutatni, hogy képes otthona lenni mindannyiunknak! Mutassuk meg az egész országnak itt, Budapesten, hogy miért érdemes kormányt és rendszert váltani!

Dobrev Klára
Árnyék-miniszterelnök