HÉTFŐ REGGEL FOLYTATÓDIK AZ ELŐVÁLASZTÁS

HÉTFŐ REGGEL FOLYTATÓDIK AZ ELŐVÁLASZTÁS !

 

 

Miután szombat délelőtt néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere, kora délután az Országos Előválasztási Bizottság közölte: az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést elvégeztek az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban.

Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhatták: a szavaztatási folyamatot leállították, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit! – Erre biztat közleményében mindenkit az Országos Előválasztási Bizottság.

K.A.

A hozzászólások lezárásra kerültek.