Ezt is megértük: Orbánnak az Emberi Jogok Európai Bíróságán kell felelnie az elmúlt évek gyalázata miatt.

Ezt is megértük: Orbánnak az Emberi Jogok Európai Bíróságán kell felelnie az elmúlt évek gyalázata miatt.

 

 

Magyarország mindaddig ne jusson uniós pénzekhez, amíg megsérti az emberi jogokat, áll a homofób törvényt elítélő EP-állásfoglalás tervezetében.

Az Európai Parlament “a lehető leghatározottabban elítéli a magyar Országgyűlés által elfogadott törvényt, amely egyértelműen sérti az uniós értékeket, elveket és jogot” – áll a Népszava birtokába jutott EP-állásfoglalásban, amit a napokban fognak elfogadni.

A szerző álláspontja szerint az LMBTIQ személyek jogait sértő jogszabály nem elszigetelt eset, hanem “az alapvető jogok fokozatos leépítésének újabb szándékos és előre megfontolt példája Magyarországon”. A határozati javaslatban Engerer az oroszországi “propagandatörvényhez” hasonlítja a magyar jogszabályt, amely súlyos károkat okozott szerinte az ottani meleg közösségnek.

állásfoglalásban az előadó felszólítja az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul tegyen jogi lépéseket és használjon fel minden rendelkezésére álló eszközt a jogsértés megakadályozására, legyen az a kötelezettségszegési eljárás felgyorsítása vagy az Európai Unió Bíróságának bevonásával a törvénymódosítás alkalmazásának azonnali felfüggesztése. Egyben felkéri a tagállamokat, hogy ha a biztosi testület elmulasztana határozott lépéseket tenni, éljenek a szerződés adta jogukkal és pereljék be Magyarországot az uniós bíróságon, valamint indítsanak keresetet ellene az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Mióta a Fidesz kikerült az Európai Néppártból, azóta súlyát vesztett szélsőjobbos közösségként kezelik: nem tárgyalnak velük és az eddigi német védőernyő is eltűnt Orbán Viktor feje fölülről. 

Orbán Viktornak leáldozott, amit tudnak az EU-ban is. Mindenki érzi a változás szelét, a Fidesz rendszere omladozik!

 

K.A..

A hozzászólások lezárásra kerültek.