A járvány miatt idén jóval kevesebb program lesz október 23-án

11:00 – Kiállítás a Városháza parkban

Az ’56-os pesti nőkről nyílik arcképkiállítás a Városháza parkban. 11 órától beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, az eseményt élőben közvetítik a főpolgármester Facebook-oldalán. November 16-ig bárki megnézheti a kiállítást, amely Eörsi László, Pethő Andrea és Rainer M. János történészek szakmai együttműködésével jött létre.

12:00 –  Demokratikus Koalíció ’56-os megemlékezése

Online közvetíti ’56-os megemlékezését a Demokratikus Koalíció. A párt elnökségi tagjai 12 órakor koszorút helyeznek el Nagy Imre szobránál, és Varju László, a DK alelnöke szól pár szót.

16:00 – Az egyetemi autonómiáért vonulnak az SZFE-sek

Demonstrációt szerveznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. 16 órakor a Műegyetem rakparton lesz a gyülekező. Innen a Szabadság hídon át egészen az Urániáig sétálnak. Útközben megállnak a Március 15-e téren, és fáklyákat gyújtanak, majd az útvonal utolsó szakaszát némán tervezik megtenni. 18 órakor az Uránia előtt az SZFE-s hallgatók megemlékezése várja a menetet. Kilenc egyetem, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének és a Magyar Szakszervezetek Szövetségének képviselője mond beszédet, valamint egy szimfonikus- és egy ötvenhattagú cigányzenekar lép fel.

18:00

Újpesten ma 18 órától tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc Hősei előtt. A megemlékezés a Városháza mögötti Szent István téri emléktáblánál lesz. Ünnepi beszédet Déri Tibor Újpest polgármestere mond.